Lainaa.com

Yleinen

Gluteenittomia torttuja Hakusen keittiöstä

23.02.2014, riitta50

Tällaisia Runebergin torttuja tein allaolevaa reseptiä muunnellen.



100 g margariiniä
1 dl sokeria
1 kpl kananmunia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tippa karvasmantelia
Pinnalle:
vadelmahilloa
sokerivesikuorrutus:
1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2-3 dl tomusokeria

Ohjeet

Valmistusaika 30 min

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

  • Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.
  • Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.
Käytin gluteenittomia korppujauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta.
Päälle itse tehtyä vadelmahilloa.
Karvasmanteliöljyä vähän reippaammin 😉
Kaksinkertainen annos. Siitä tuli 15 kivan kokoista torttua.
Näillä voisi juhlistaa tulevaa Kalevalanpäivää 😀


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *